Saturday, 30 July 2011

KeSyuKuRan DaLaM PeRhUbUngAn






Bukan SeNang UnTuk MenCipTa SeBuAh PerTeMuaN


BuKan SeNAng UnTuK MeLAhiRkaN RasA SaYanG

BuKaN SeNAng UnTuK MeNgHaDirkAn RasA CinTA

BuKan SeNang UntUk MeNcAri SeBuaH PerHuBUngAn YanG BerMaKnA

TeTaPi JikA SeMua ItU TelAh KaU MILIki

JaGaLAh Ia SuPaYA TiADa UngKApAN KeseDiHAn

PeLIHaralAh DEnGAn KepERcAyAAn

HiAsiLah Ia DeNGaN KesETiaaN


BeLaiLAh Ia DEnGAn PenUh KeyAkiNan 

HaRgAiLah Ia SebAik2Nye

SemeNtaRA Ia MasiH Ada

InsyaALLAH.... TerCipTAlaH KebaHagiaAn

DiIkuti DEnGAn 

AlhamDuliLah... TerBenTUkLaH KESYUKURAN DALAM PERHUBUNGAN....

PaNTai BisiKaN BaYu...

pantai oh pantai..tempat aku kurang gemari...haha...

why??? 

sbb dah la panas..air plak masin..haaktuuiihh,,.. x sedap... hee.. 

dah la aku baru je sampai rumah dari perjalanan jauh...KL-KELATE.. sampai2 jee terus kemas g Tok BaLi (pantai bisikan bayu).. dengan muke seposen...mata da cam amoi.. aku tahan je laa... ngatok giler BABA tol td... saboo jee... hee

tp nie antara memori kami keluarga...


gua x pandai posing oke...!!! 


with my adik.!! bella


my ma..my kak cik my bibah and my bella..


jarak umor jauh berbeza..tp jarak tinggi sama..haha


bella...!!!


model cilik..


my sweet mom


satu ibu... laen keturunan


kak cik ngade..


nie satu..ish3... kalah org couple...haha





peace bella..!!


kak cik @ kucik...haha


merenung masa depan...

Thursday, 28 July 2011

TeRuNa iDaMaN P.I 7

Gua nk cakap ckit...sambil2 promote member2 gua nie...haha... 

nie la jejaka-jejaka kelas gua... bnyk kenangan gua coret dengan depa sume... 

i will miss u all...!!!

hakimi @ hulk kimi


abe (AFL)



amie (smax an)hehe



faiz @ duak (eden taduak)


 hilmi @ emy (ketua kelas kot..!!)



kujie (abe jie smax)


naim @ abe im ( taiko besar "KL nie kawe legend)


iqbal (sabah bah)


Gua (teku @ que)


org smax ( soba @ ba)

SeGaLaNyA...KeTeNtUaN TuHaN..!!!

assalamualaikum...

salam keramat salam sahabat...

ari nie gua nk post benda menarik ckit...

kisah yang sering berlaku di dalam kehidupan masyarakat kini...

C.I.N.T.A


ISU HOT...!!!

" couple bertahun-tahun..tp kawen lain2.." salah siapa??


kalau gua bahaskan kat cni.. gua cakap salah mak ayah sbb x amik tahu sal hati anak2...depa sume nk pilih jodoh yg depa suke... yang herannye.. sape nk kawin skunk...!! hot..!! gua hot..!!! dah ramai kawan2 gua jadi mangsa kekejaman ibu bapa nie...!!


kecian kat MANGSA.. sebab nk jaga aty mak bapak... CINTA yg dye semai bertahun2 musnah hbs...



pernah sekali gua borak nga guru besar gua..

aku: ustaz..ana nk tny ckit nie...

ustaz: yee...ape dye que??

aku: ustaz..skunk sy tgk ramai kawan2 sy kena paksa kawen kat mak ayah dye.. nape ek?? bg sy la ustaz...jodoh @ pasangan..bia lah kite sendiri pilih..sbb kite yg nk kawen..bukan mak ayah kite... pilihan mak ayah x semestinya bagus.. ye la.. kadang2 segelintir manusia nie bersikap pura2.. depan2 baik.. bile da lama ckit.. buat masalah.. cian kat pasangan tuu...

ustaz: huurrmmmm... tu pasal... isu nie memang x hbs lau nk bahas.. tp ibu bapa memang x patut masuk campur dalam pemilihan jodoh anak mereka... anak pun patut bawa lelaki @ perempuan dye yg dye rasa layak jadi pasangan hidup jumpa mak ayah dye...masa tu mak ayah nilai sendiri pilihan anak mereka... kalau x sesuai.. cakap baik2 kat anak2...

aku: ustaz, kalau anak yg xnk kat pilihan mak ayah dye... cam ne ek?? dye dikira anak derhaka ke??

ustaz: itu hal dye dengan allah... tp bg ustaz.. x salah anak tolak pilihan mak ayah.. ye la.. memang sebelum kawen, syurga anak pompuan dibawah tapak kaki ibu... tp ingt..bile da kawen.. syurga anak pompuan bawah tapak kaki suami... kalau dye x sehaluan nga suami dye..cam ne dye nk dapat keredhaan allah...

aku...: Oooo.... cam tu ek... ade dalil ke ape2 x yg boleh kite bahaskan sal isu nie??

ustaz: rasanya dalail xde..tp ustaz kurang pasti... yg pastinye.. ade hadis yg mempunyai kisah cam nie...

aku: erk... hurrmmm... bg pandangan ustaz... pilihan mak ayah ke tw pilihan anak sendiri yg ustaz pilih??

ustaz: ustaz cakap pilihan anak sendiri,, tp... ustaz akan suh anak ustaz bawa pasangan dye jumpa ustaz dulu...ustaz nk nilai dulu mcm mane orgnye.. que, kalau awak nk thu, kalau anak x redha kawin nga pasangan dye.. kalau dye melakukan jimak tanpa kerelaan... walaupun suami isteri..boleh dikira haram... sebab bukan kerelaan aty... hukum dye boleh diibaratkan pompuan yg x rela tu dikira pelacur...

aku: yeke ustaz?? baru thu nie... hurrmmm...tq ustaz... t sy nk bg nasihat kat kawan sy..terima kasih ustaz bg   information kat sy...

(gua salam, pastu gua blah)

ini kisah benar,,, baru semalam gua borak nga guru besar gua...

so... nasihat gua... LU PIKIR LA SENDIRI...!!!

sebelum out.. gua nk bg lagu best kat korang...!!

SEGALANYA KETENTUAN TUHAN

Monday, 25 July 2011

GEnK... RinDu KaMoo...!!!!!

salam sahabat..
salam ukhwah..

disaat ini..kite da berpisah jauh..sume menggapai impian masing2..
ya allah..x terkata diriku ni.. 
aku sangat2 merindui saat2 bersama.. saat2 suke, duke, sedih, gembira..
GeNk P.i7 the besT..!!!!

p/s: yang xde gambar sory tw.. gua xde salinan gambar lu..
tp gua da paku muka2 you all dalam hati gua..!! 
miss all my fren..!!


P.i 7...Kaulah di hatiku selamanya...!!!


saat yg x bole dilupakan..!!!


kita bermula dengan 1 langkah, 1 matlamat, 1 perjuangan..!!!
p.i 7 tunjangku untuk menggapai cita2...!!!


GeNk.. i really miss you all...


persembahan p.i 7
( lw teringat..memang confom gelak sorg2..haha..)


Larian 1 Malaysia..
(ade sejarah sendiri, KTM Kuala Lumpur jadi saksi)
hahahahaahahahaha...



bile kite dapat berkumpul dalam kelas lagi ek??
rindunye...



GeNk penghibur di kelas... i really miss u all...!!!


gambar duak xde.. tp ape pun...nie la jejaka2 yg ade di kelas p.i 7


group kami ( aku, naim, soba,kimi)
dah xley wat asingment sama2 daa...hee



amiee...!!!


hilmi....!!!



kimi..
(seumur hidup aku xkn lupa jasamu)


kujiee....!!!






majlis perpisahan..
(bilekah kite sume dpt berkumpul lg..!!)


sem 1.. aku pahat p.i 7 dalam memori aku..!!!
love you all...!!!

Sunday, 24 July 2011

SiApaKah Aku??


Assalamualaikum semua...!!!





hye..hye..hye... 
my name is tumolak..!! 
acah jee.. sape yg kenal atau sape yg belum kenal..boleh panggil gua "TENGKU"
bukan sultan @ raja mane2 negeri tw..

keturunan gua keturunan BENDAHARA zaman purba dulu,, tp xtw bendahara raja mana..haha..
kisah bermula bile nenek moyang gua di pilih menjadi bendahara.. kemudiannye anak-anak keturunanye kekal nama tengku,.. faham x ayat india aku nie??? 

umo: secret recipi laa...
jantina: gua ade muka pompuan ka???
cite-cite: ingin menjadi khalifah dimuka bumi ini.
agama: islam
berat: dulu 2kg jee (masa baru lahir) haha..skunk sejak besar.. berat makin memberat.. huhu
tinggi: gua tinggi x tinggi sngt.. ade la dlm 100 cm ke atas..200 cm ke bawah...

sory lw aku mengarut,.( nie blog aku..lantak aku la nk tulis ape) hee..

oke la.. just nk say before go.. 

SALAM PERKENALAN, SALAM SAHABAT
kepada semua yg baru nk kenal gua ok.. wsslm..

Ada Apa Dengan Blog??




B...... Bakpo
L...... Loni
O..... Orang
G..... Guna??

banyak dah blog aku jumpa... ade blog cinta..blog ngeri.. blog agama.. macam-macam la...
sering kali aku tertanya... BLOG oh BLOG.. kenape la orang suke ko blog oiii...?? haha...
aku teringat satu ayat dari kawan aku...

"kite hidup kena lah cuba semua benda atas muka bumi nie.. , kalau ko x cube..ko rugi.. nikmat dunia sekejap sahaja..ko gunalah sebaik mungkin...!!!." hahaha...

adoii... ape kaitan pulak nga BLOG???

fikir...fikir..fikir tengku...



hahaha... dah dpt.. ayat tu bermaksud.." wahai tengku.. ko x faham-faham bahasa ke??? dah sume orang atas muka bumi nie duk maen BLOG.. ko pun buat la satu..." hahaha... betol gak an... so.. nie la sebab kecil untuk  aku cipta menatang niee...

Difinisi BLOG....

Blog merupakan singkatan dari web log adalah bentuk aplikasi web yang menyerupai tulisan-tulisan (yang dimuat sebagai posting) pada sebuah halaman web umum. Tulisan-tulisan ini seringkali dimuat dalam urut terbalik (isi terbaru dahulu baru kemudian diikuti isi yang lebih lama), meskipun tidak selamanya demikian. Situs web seperti ini biasanya dapat diakses oleh semua pengguna internet sesuai dengan topik dan tujuan dari si pengguna blog tersebut.


Sejarah BLOG...


Media blog pertama kali dipopularkan oleh blogger.com, yang dimiliki oleh Pyra Lab sebelum akhirnya PyraLab diakuisi oleh Google.com pada akhir tahun 2002 yang lalu. Semenjak itu, banyak terdapat aplikasi-aplikasi yang bersifat sumber terbuka yang diperuntukkan kepada perkembangan para penulis blog tersebut.
Blog mempunyai fungsi yang sangat beragam,dari sebuah catatan harian, media publikasi dalam sebuah politik, sampai dengan program-program media dan perusahaan-perusahaan. Sebahagian blog dipelihara oleh seorang penulis tunggal, sementara sebahagian lainnya oleh beberapa penulis, . Banyak juga weblog yang memiliki fasilitas interaksi dengan para pengunjungnya, seperti menggunakan buku tamu dan ruang komen yang dapat memperkenankan para pengunjungnya untuk meninggalkan komen atas isi dari tulisan yang dipublikasikan, namun demikian ada juga yang yang sebaliknya atau yang bersifat non-interaktif.
web yang saling berkaitan berkat weblog, atau secara total merupakan kumpulan weblog sering disebut sebagai blogspere. Bila mana sebuah kumpulan gelombang aktivitas, informasi dan opini yang sangat besar berulang kali muncul untuk beberapa subyek atau sangat kontroversial terjadi dalam blogosphere, maka hal itu sering disebut sebagai blogstorm atau badai blog.


Sumber: http://id.wikipedia.org/wiki/Blog





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...